Introducció

El Creador de discos d'arrencada USB és una utilitat de l'Ubuntu que crea una imatge persistent de l'Ubuntu en un disc USB, la qual s'anomena «Memòria USB autònoma». Podeu utilitzar la memòria USB autònoma per a instal·lar l'Ubuntu a l'ordinador o per a executar-lo sense afectar el maquinari del sistema. Entre els avantatges d'utilitzar una memòria USB autònoma per a instal·lar o provar l'Ubuntu hi ha:

• Menys residus. Una memòria USB autònoma es pot sobreescriure quan aparegui una versió nova de l'Ubuntu.

• Persistència. A diferència dels CD autònoms, els canvis realitzats en el disc USB són desats.

• No cal una unitat de CD. Els ordinadors que no tenen una unitat de CD normalment tenen una unitat USB.

• Entorn informàtic segur. Arrenqueu el vostre ordinador des d'una memòria USB autònoma per a protegir el sistema quan accediu a xarxes públiques no segures o quan proveu una funcionalitat inestable.