Impressió

La majoria d'impressores són compatibles amb l'Ubuntu. L'aplicació Configuració de la impressora us permet afegir impressores i modificar els seus paràmetres. També podeu utilitzar aquesta aplicació per a compartir la impressora amb altres ordinadors de la xarxa, desactivar-la o reiniciar-la.

Impressió local

Una impressora local és aquella que està connectada directament al vostre ordinador (en contraposició amb una impressora en xarxa, de la qual se'n parlarà a la secció següent).

Per a configurar una impressora local nova, connecteu-la al vostre ordinador i engegueu-la. La majoria d'impressores es detectaran i configuraran automàticament. Un cop detectada, apareixerà una icona d'impressora a l'àrea de notificació i, després d'esperar una mica, hauria d'aparèixer un emergent amb el text Impressora afegida.

Si la impressora no s'ha detectat després d'esperar una mica, haureu de seguir els passos següents:

1. Obteniu el nom del model de la impressora.

2. Assegureu-vos que la impressora està engegada.

3. Seleccioneu SistemaAdministracióImpressió

4. Feu clic a Impressora nova.

5. La impressora s'hauria de detectar automàticament. Si és així, feu clic a Endavant i després a Aplica.

6. Finalment, podeu introduir una descripció i una ubicació per a la impressora.

Si la impressora no s'ha detectat automàticament, podeu intentar seleccionar el port i el controlador de la impressora manualment. Algunes impressores necessiten una configuració addicional. Cerqueu en les bases de dades de LinuxPrinting.org o comproveu la pàgina d'impressores del Wiki d'Ubuntu per a obtenir informació sobre la impressora.

Impressió en xarxa

També podeu configurar l'Ubuntu per a enviar tasques d'impressió a un servidor d'impressió remot. Les impressores remotes es troben en alguna ubicació de la xarxa. Per a configurar una impressora remota:

1. Obteniu el nom del model de la impressora.

2. Assegureu-vos que la impressora està engegada.

3. Seleccioneu SistemaAdministracióImpressió

4. Trieu Impressora nova.

5. Si l'impressora està connectada directament a un ordinador Windows de la vostra xarxa, seleccioneu Impressora Windows per SAMBA. Si no és així, seleccioneu el protocol que utilitza la impressora per a comunicar-se.

6. Inseriu els detalls de la impressora en xarxa i feu clic a Endavant.

7. Seleccioneu el model de la impressora i feu clic a Aplica.

8. Finalment, podeu introduir una descripció i una ubicació per a la impressora.

[Nota]

Si no sabeu el protocol o els detalls de la impressora en xarxa, hauríeu de consultar l'administrador de la xarxa.

Comprovació d'una impressora

Per a comprovar si la impressora funciona correctament:

1. Seleccioneu SistemaAdministracióImpressió

2. Feu clic amb el botó secundari al nom de la impressora a la llista.

3. Feu clic a Propietats.

4. Sota la pestanya Paràmetres, feu clic a Imprimeix una pàgina de prova. S'imprimirà una pàgina si la impressora funciona correctament.

Com puc comprovar els nivells de tinta de la impressora?

Per a trobar quanta tinta queda a la impressora, seguiu les instruccions que s'apliquin a la vostra impressora:

• Impressores Hewlett-Packard (HP): Premeu Alt+F2, introduïu hp-toolbox i feu clic a Executa. Seleccioneu la pestanya Supplies de la finestra HP Device Manager per a visualitzar el resum dels nivells de tinta.

• Algunes impressores Epson i Canon: Instal·leu el paquet mtink i feu clic a AplicacionsAccessorismtink per a comprovar els nivells de tinta.

• Altres impressores Epson i Canon: Instal·leu el paquet inkblot, premeu Alt+F2, introduïu inkblot i feu clic a Executa. Apareixerà una icona a l'àrea de notificació al quadre superior; feu-hi clic per a visualitzar els nivells de tinta.

Per a les impressores dels altres fabricants, la millor opció per a visualitzar els nivells de tinta de la impressora a l'Ubuntu és instal·lar un controlador oficial per a Linux del fabricant, si és que existeix.