El micròfon no funciona o és massa silenciós

 • Comproveu que el micròfon està connectat al sòcol correcte

  La majoria d'ordinadors tenen tres o més sòcols d'àudio semblants, per la qual cosa hauríeu de comprovar que el micròfon està connectat al correcte. Normalment aquest és de color rosa i té una icona d'un micròfon al costat.

  En alguns casos gens freqüents, els sòcols no funcionen com estan etiquetats. Per exemple, el sòcol del micròfon pot funcionar com a sòcol de Línia de sortida i viceversa.

 • Comproveu que el micròfon no està silenciat als paràmetres

  L'entrada del micròfon es pot haver silenciat o el seu volum reduït als paràmetres del sistema.

  1. Feu clic amb el botó secundari a la icona de l'altaveu al quadre a la part superior de la pantalla i seleccioneu Obre el controlador del volum. Si no teniu una icona d'altaveu al quadre, premeu la combinació Alt+F2, introduïu gnome-volume-control i feu clic a Executa.

  2. Quan s'obri el controlador del volum, feu clic a Preferències i assegureu-vos que tots els elements relacionats amb els paràmetres del micròfon estan activats. Feu clic a Tanca per a tornar al controlador del volum.

  3. Sota la pestanya Reproducció, assegureu-vos que cap dels paràmetres del micròfon estiguin silenciats i que el seu volum sigui prou elevat. Si un micròfon està silenciat, es mostrarà una icona d'altaveu amb una creu vermella sota el seu lliscador de volum; feu clic en aquesta icona per a treure el silenci del micròfon.

  4. També pot ser que us calgui canviar altres paràmetres per a aconseguir que el micròfon funcioni correctament. Per exemple, els paràmetres Mic Boost i Amplificador extern sota la pestanya Interruptors i el paràmetre Mic Select sota la pestanya Opcions poden afectar al volum del micròfon.

 • Comproveu el control de volum del micròfon

  Alguns micròfons tenen un control de volum integrat. Comproveu que el control de volum del micròfon està activat.

 • Comproveu el control de volum a l'aplicació d'enregistrament

  Algunes aplicacions us permeten canviar el volum del micròfon des de l'aplicació. Comproveu els paràmetres de volum de l'aplicació que esteu utilitzant.