Com baixar música d'Internet

Molts llocs web que us permeten comprar música en línia i baixar-la a l'ordinador estan dissenyats per a funcionar només amb el Windows de Microsoft. Com a resultat, alguns serveis no funcionaran a l'Ubuntu.

L'Ubuntu és capaç de reproduir la majoria de formats d'àudio, incloent el MP3, WMA i AAC. Tot i això, aquest no admet els diversos esquemes de DRM (Digital Rights Management), els quals a vegades s'utilitzen per a restringir l'accés a la seva música. Si baixeu fitxers d'àudio els quals estan restringits per DRM, segurament no funcionaran amb l'Ubuntu. En concret, gairebé tota la música de la botiga de música iTunes està restringida per DRM i per tant no es pot reproduir.

Dos serveis que ofereixen música sense restriccions (lliure de DRM) són el Jamendo i el Magnatune. Podeu comprar cançons d'aquestes botigues en línia o directament amb el Rhythmbox si heu habilitat els connectors apropiats (vegeu el manual del Rhythmbox per a obtenir més informació).

[Atenció]

Baixar música des d'Internet sense el permís del propietari del seu copyright és considerat il·legal en molts països. Hauríeu de comprovar que teniu el dret de baixar un fitxer de música abans de desar-lo a l'ordinador.