Navegació per la web amb el Firefox

L'Ubuntu inclou el potent i segur navegador web Mozilla Firefox. El Firefox inclou navegació amb pestanyes, bloqueig de finestres emergents, cerca integrada i adreces d'interès actives. També és compatible amb complements populars com ara el Java, el Flash i el RealPlayer.

Es pot executar el Firefox fent clic a AplicacionsInternetNavegador web Firefox.

Obteniu complements per al Firefox

Els complements amplien les capacitats del Firefox, com ara la supressió automàtica de la publicitat o la modificació del comportament dels menús.

Per a visualitzar una llista dels complements instal·lats actualment al Navegador web Firefox, obriu AplicacionsInternetNavegador web Firefox i feu clic a EinesComplements.

Instal·leu connectors habituals de manera ràpida

És possible instal·lar de cop un conjunt de complements restrictius utilitzats normalment instal·lant el paquet Programari restrictiu addicional de l'Ubuntu.

[Avís]

Els complements restrictius són aquells que no es poden distribuir amb l'Ubuntu degut a problemes legals relacionats amb la seva utilització en alguns països. Comproveu si esteu autoritzat a utilitzar aquest programari abans d'instal·lar-lo. Vegeu el lloc web de l'Ubuntu per a obtenir més informació sobre el programari restrictiu.

Feu clic aquí per a instal$lar el paquet ubuntu-restricted-extras.

A més de complements i còdecs multimèdia, també s'instal·larà un conjunt de tipus de lletra del Windows.

Els complements i còdecs següents s'instal·laran amb el paquet Programari restrictiu addicional de l'Ubuntu:

• flashplugin-installer

• gstreamer0.10-plugins-ugly

• gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse

• ttf-mscorefonts-installer

Connectors d'àudio i vídeo

A Internet s'utilitzen molts formats multimèdia diferents i potser us trobareu que no podeu reproduir alguns fitxers d'àudio i de vídeo sense instal·lar el complement apropiat.

Hi ha disponibles el Quicktime, Real, WMV i molts d'altres.

1. Obriu l'entrada de menú AplicacionsCentre de programari de l'Ubuntu.

2. Feu clic a So i vídeo.

3. Feu doble clic a cada connector o aplicació que us calgui i llavors feu clic a Instal·la.

4. Primer se us demanarà la contrasenya i llavors es baixarà el connector.

Connector multimèdia Flash

Feu clic aquí per a instal·lar el paquet flashplugin-nonfree.

Connector de navegador de Java

Alguns llocs web utilitzen petits programes en Java que requereixen la instal·lació d'un complement Java per a funcionar.

Feu clic aquí per a instal·lar el paquet sun-java6-plugin.

Canvi de la mida predeterminada del tipus de lletra

Si trobeu que la mida del text en el Firefox és massa petita per a llegir còmodament, podeu augmentar la mida predeterminada de la lletra.

1. Premeu EditaPreferències i seleccioneu la pestanya Contingut

2. Sota Tipus de lletra i colors, canvieu la Mida a un número més gran (un al voltant de 20 sol resultar en una lectura més còmoda)

3. El text de les pàgines web es mostrarà immediatament més gram. Premeu Tanca

Per a incrementar temporalment la mida del text d'una pàgina web, premeu VisualitzaMida de la pàginaAugmenta. També podeu mantenir premuda la tecla Ctrl i desplaçar cap avall la roda del ratolí o podeu prémer Ctrl++.

Per a tornar el text a la seva mida normal, premeu VisualitzaMida de la pàginaReinicia.