Resolució de problemes de les xarxes amb fil

Si teniu una connexió de xarxa que no funciona correctament, podeu utilitzar unes quantes eines que us ajudaran a diagnosticar quin és el problema.

La majoria d'eines d'aquesta secció requereixen la utilització del terminal, el qual podeu obrir prement AplicacionsAccessorisTerminal.

Obteniu informació sobre la connexió actual

L'ifconfig està dissenyat per a permetre-us canviar els paràmetres de les connexions de xarxa, però també es pot utilitzar per a mostrar una llista amb informació sobre la connexió actual.

1. Premeu AplicacionsAccessorisTerminal per a obrir un terminal

2. Introduïu ifconfig eth1 al terminal i premeu Retorn, reemplaçant eth1 amb el nom de la vostra interfície de xarxa si aquest és diferent.

• L'inet addr us mostrarà l'adreça IP actual de la connexió

• El HWaddr us dóna l'adreça MAC del dispositiu de xarxa

Comproveu si una connexió funciona correctament

Una bona manera de comprovar si una connexió està funcionant correctament és fer un ping a un altre ordinador de la xarxa o d'Internet.

Per a comprovar si esteu connectat a Internet:

1. Premeu SistemaAdministracióEines de xarxa

2. Seleccioneu la pestanya Ping

3. Introduïu ubuntu.com al quadre Adreça de xarxa i premeu Ping

4. Després d'una mica, es mostrarà una gràfica. Mireu al número de Paquets correctes sota d'Estadístiques de la transmissió

• El 100% dels paquets són correctes - L'ordinador hauria de tenir una bona connexió a Internet.

• Menys del 100% són correctes - Segurament l'ordinador té una mala connexió a Internet o una dèbil senyal de xarxa sense fil

• El 0% dels paquets són correctes - L'ordinador té una connexió molt dolenta o està connectat a un punt d'accés o encaminador que no està connectat a Internet.

Si obteniu un missatge d'error que diu No s'ha trobat l'adreça «ubuntu.com», llavors segurament l'ordinador no està connectat a Internet o no pot accedir al servidor DNS.