Capítol 1. El gestor de xarxes NetworkManager

Ara l'Ubuntu utilitza el NetworkManager (el gestor de xarxes) per a gestionar les connexions de xarxa. El NetworkManager intenta que el procés de connexió sigui invisible, al mateix temps que permet un control manual quan sigui necessari.

Molts protocols de seguretat són compatibles: WEP, WPA/WPA2, WPA-Enterprise/WPA2-Enterprise, 802.1x i VPN

El gestor de xarxes NetworkManager també manté la seguretat de les contrasenyes utilitzant l'anell de claus de l'usuari per a emmagatzemar-les.

[Important]

El gestor de xarxes és la petita icona a l'àrea de notificació del sistema a la part superior dreta de la pantalla. Aquesta s'assembla a dues pantalles d'ordinador sobreposades o a quatre barres progressives blaves o grises (quan es connecta mitjançant una xarxa sense fil).

1. Feu clic amb el botó primari per a realitzar funcions automàtiques, com ara connectar-se a una xarxa.

2. Feu clic amb el botó secundari per a realitzar un control manual i per a inhabilitar o habilitar connexions.