Identificació del vostre mòdem

La majoria de mòdems de marcatge directe no són compatibles amb l'Ubuntu, però podeu trobar controladors que habilitin la utilització d'aquests mòdems. Primer heu d'identificar quin joc de xips utilitza el mòdem de marcatge directe:

1. Baixeu-vos l'scanmodem (http://linmodems.technion.ac.il/packages/scanModem.gz) utilitzant un ordinador amb connexió a Internet.

2. Copieu-vos el fitxer baixat a la carpeta d'usuari de l'ordinador amb el mòdem de marcatge directe que voleu utilitzar.

3. Obriu un terminal (AplicacionsAccessorisTerminal) i introduïu les ordres següents, prement Retorn després de cada línia:

gunzip -c scanModem.gz > scanModem
    chmod +x scanModem
    sudo ./scanModem
    gedit Modem/ModemData.txt

4. S'hauria d'obrir un fitxer que conté la informació sobre el joc de xips utilitzat per qualsevol mòdem detectat. Imprimiu o deseu la informació.

Hi ha disponible més informació detallada al wiki de la comunitat (en anglès).