Altres aplicacions d'Internet

Internet té molt més a oferir apart de la navegació web, el correu electrònic i la missatgeria instantània. L'Ubuntu proporciona una selecció d'aplicacions que us ajudaran a aprofitar l'Internet al màxim.

Xarxes d'igual a igual

Les xarxes d'igual a igual (P2P) són una manera de compartir fitxers, música i vídeos entre totes les persones d'arreu del món.

Un servei popular P2P és el BitTorrent, i la capacitat del BitTorrent és inclosa a l'Ubuntu per defecte. Per a utilitzar el BitTorrent, cerqueu un fitxer .torrent en línia, feu-hi clic amb el Navegador web Firefox i el Client de BitTorrent Transmission s'iniciarà automàticament.

Per a reiniciar una baixada inicieu el Client de BitTorrent Transmission, trieu AplicacionsInternetClient de BitTorrent Transmission.

Una aplicació P2P alternativa és el Client de compartició de fitxers aMule.

 1. Instal·leu el paquet amule.

 2. Per a obrir l'aMule, trieu AplicacionsInternetaMule.

Lectors de notícies

Podeu rebre automàticament noticies actualitzades d'Internet. Hi ha molts tipus diferents de serveis de noticies que podeu escollir:

 • L'Usenet és un dels més antics i us permet discutir notícies i altres temes amb gent de tot el món. El Lector de notícies Pan és un lector de notícies que funciona amb l'Usenet.

  Instal·leu el paquet pan i trieu AplicacionsInternetLector de notícies Pan per a començar a utilitzar el Pan.

 • Els canals RSS són una manera popular de rebre automàticament noticies actualitzades i articles. El Lector de canals Liferea és un lector de canals RSS amb moltes funcions útils.

  Instal·leu el paquet liferea i trieu AplicacionsInternetLector de canals Liferea per a començar a utilitzar el Liferea.

Creació de canals de noticies amb el Liferea

Aquesta secció descriu el procés bàsic per a afegir canals de notícies al Liferea. Inicieu el Liferea seleccionant AplicacionsInternetLector de canals Liferea

 1. Si us connecteu a través d'un servidor intermediari, seleccioneu EinesPreferènciesServidor intermediari, ompliu tots els detalls del servidor intermediari i feu clic al botó Tanca,

 2. Premeu Subscripció nova a la barra d'eines del Liferea,

 3. Premeu el botó Avançat,

 4. Introduïu l'adreça del canal RSS al quadre Font,

 5. Seleccioneu el botó D'acord per a completar el procés.

 6. Un cop hàgiu creat el canal de noticies, feu clic al botó de la barra d'eines Actualitza'ls tots per a actualitzar tots els canals de noticies.