Missatgeria instantània

La missatgeria instantània (MI) és una manera de comunicar-se amb els amics i la família enviant-se missatges a través d'Internet. Aquesta funciona en temps real i no hi ha retard entre que introduïu un missatge i l'altra persona el rebi.

Missatger instantani Empathy

L'Empathy és el client de missatgeria instantània predeterminat de l'Ubuntu. Amb l'Empathy podeu parlar amb gent que utilitza l'AIM, el Gadu-Gadu, el Google Talk, el GroupWise, l'ICQ, l'IRC, el Jabber, l'MSN, el Napster, el Salut, el Sametime, el QQ i el Yahoo, tot mostrant tots els contactes en una sola finestra.

Per a iniciar l'Empathy, trieu AplicacionsInternetClient de missatgeria instantània Empathy.

Vegeu el manual de l'Empathy per a obtenir ajuda sobre com utilitzar-lo.

Telèfon per programari Ekiga

L'Ekiga és l'aplicació predeterminada de telefonia per Internet (VoIP) de l'Ubuntu. Us permet realitzar trucades d'àudio i de vídeo mitjançant Internet a gent que disposi de maquinari o de programari compatible amb els estàndards SIP o H.323 i també disposa de missatgeria instantània bàsica. És compatible amb el Windows Messenger i la majoria d'aplicacions VoIP. Tot i això, l'Ekiga no es pot comunicar amb l'Skype perquè aquest utilitza tecnologia propietària. Si teniu el proveïdor adequat, també podeu utilitzar l'Ekiga per a realitzar trucades a una línia telefònica normal.

Per a iniciar l'Ekiga, trieu AplicacionsInternetTelèfon per programari Ekiga.

Vegeu el manual de l'Ekiga per a obtenir ajuda sobre com utilitzar-lo.

Missatgeria instantània IRC

Per als usuaris dels serveis de missatgeria instantània IRC hi ha l'XChat Gnome. Les seves funcions n'inclouen d'avançades amb scripts (Perl i Python) i una interfície senzilla i fàcil d'utilitzar.

1. Instal·leu el paquet xchat-gnome.

2. Per a iniciar l'XChat, trieu AplicacionsInternetXat IRC de l'XChat-GNOME.

Com obtenir ajuda a través de la missatgeria instantània IRC

Una excel·lent manera d'obtenir ajuda amb l'Ubuntu o començar amb l'IRC és unir-se al canal oficial de suport de l'Ubuntu al Freenode.

1. Inicieu l'XChat-Gnome com s'explica a sobre.

2. Quan inicieu per primer cop l'XChat-Gnome, se us demanarà un sobrenom i el vostre nom real. Seleccioneu qualsevol paraula com a sobrenom (per exemple, la lletra inicial del vostre nom i el cognom, o sigueu més creatiu), introduïu el vostre nom real o part d'aquest i premeu D'acord.

3. En la finestra de servidor que s'obre a continuació, seleccioneu Servidors de l'Ubuntu i premeu Connecta.