Enviament i recepció de correu electrònic

El correu electrònic és una de les maneres més populars de comunicar-se a través d'Internet. L'Ubuntu inclou totes les eines que necessiteu per a enviar, rebre i organitzar els missatges de correu electrònic.

El paquet ofimàtic de treball en grup Evolution és el client de correu electrònic predeterminat i pot gestionar tot allò relacionat amb el correu electrònic, llistes de contacte, tasques i calendaris. També s'integra amb el rellotge del quadre, oferint-vos accés amb un clic a la llista de tasques.

L'Evolution es pot executar prement AplicacionsInternetCorreu de l'Evolution.

Vegeu el manual de l'Evolution per a obtenir ajuda sobre com utilitzar-lo.

Filtratge de correu brossa

El Bogofilter classifica el correu com a correu brossa (també conegut com a spam) analitzant estadísticament el missatge. Aquest pot aprendre de les seleccions realitzades per l'usuari. La tècnica és coneguda com a a filtrat Bayesià, i podeu trobar-ne més detalls aquí:

L'Evolution es pot configurar automàticament per a utilitzar el Bogofilter.

• Instal·leu el paquet Bogofilter.

• Obriu l'entrada de menú AplicacionsInternetCorreu de l'Evolution.

• Activeu el filtre de correu brossa seleccionant Edita+Preferències+Preferències del correu+Correu brossa+Comprova si el correu d'entrada és brossa.

• Activeu el connector Bogofilter seleccionant Edita+Connectors

Ara el Bogofilter començarà a aprendre què és correu brossa basant-se en els missatges que marqueu. Per a marcar un missatge com a correu brossa, seleccioneu Missatges+Marca com a+Brossa.

Aplicacions de correu electrònic alternatives

També podeu utilitzar el Mozilla Thunderbird per al correu electrònic. Per a instal·lar-lo, instal·leu el paquet thunderbird.

Per a iniciar el Thunderbird, trieu AplicacionsInternetCorreu Mozilla Thunderbird.

Per a canviar el client de correu electrònic preferit al Mozilla Thunderbird:

1. Trieu SistemaPreferènciesAplicacions preferides

2. Feu clic al menú desplegable Lector de correu i seleccioneu l'opció Thunderbird.

3. Si el Thunderbird no apareix a la llista, feu clic a l'opció Personalitzat. Introduïu al quadre de text Ordre thunderbird %s i Tanca.