Banda ampla mòbil

La banda ampla mòbil significa qualsevol tipus de connexió a Internet d'alta velocitat proporcionada per un dispositiu extern com ara un dispositiu USB 3G o un telèfon mòbil amb connexió de dades HSPA/UMTS/GPRS incorpordada. Últimament alguns ordinadors portàtils s'han fabricat amb dispositius de banda ampla mòbil incorporats dins seu.

La majoria de dispositius de banda ampla mòbil són reconeguts automàticament quan els connecteu a l'ordinador. L'Ubuntu us demanarà com configurar el dispositiu.

1. L'auxiliar Connexió de banda ampla mòbil nova s'obrirà automàticament quan connecteu el dispositiu.

2. Feu clic a Endavant i introduïu els paràmetres, incloent el país on s'ha comprat el dispositiu de banda ampla mòbil, el proveïdor de la xarxa i el tipus de connexió (per exemple, Contracte o Prepagament).

3. Doneu un nom a la connexió (el nom que vulgueu) i feu clic a Aplica.

4. Ara la connexió està preparada per a utilitzar-se. Per a connectar-vos, feu clic a la icona del Gestor de xarxes a la part superior dreta del quadre i seleccioneu la connexió nova.

5. Per a desconnectar-vos, feu clic a la icona del Gestor de xarxes a la part superior dreta del quadre i feu clic a Desconnecta.

Si no se us demana que configureu el dispositiu quan el connecteu, encara és possible fer que l'Ubuntu el reconegui. En aquests casos podeu afegir manualment la connexió.

1. A l'àrea de notificació, feu clic amb el botó secundari a la icona del gestor de xarxes NetworkManager i llavors feu clic a Edita les connexions....

2. Seleccioneu la pestanya Banda ampla mòbil.

3. Feu clic a Afegeix.

4. Això hauria d'obrir l'auxiliar Connexió de banda ampla mòbil nova. Introduïu els paràmetres tal com es descriu més amunt.