Aturada temporal i hibernació de l'ordinador

A fi d'estalviar energia, podeu posar l'ordinador en un dels modes d'estalvi d'energia quan no l'estigueu utilitzant:

• Aturar temporalment un ordinador és com posar-lo a dormir. L'ordinador encara estarà engegat i tot el vostre treball seguirà obert, però aquest consumirà molta menys energia. Podeu despertar l'ordinador prement una tecla o fent clic al ratolí.

• Posar un ordinador en Hibernació és apagar-lo completament però desant el seu estat actual (per exemple, mantenint tots els vostres documents oberts). Quan posteriorment torneu a engegar l'ordinador, tots els vostres treballs haurien d'estar en el mateix estat que quan el vàreu posar a hibernar. Durant la hibernació no es consumeix gens d'energia.

• Apagar l'ordinador és apagar-lo completament, sense desar el seu estat actual. No es consumeix energia amb l'ordinador apagat.

• Reprendre és tornar l'ordinador d'un estat d'estalvi d'energia al mode normal d'operació. Podeu tornar un ordinador de l'aturada temporal prement una tecla o fent clic amb el ratolí. Podeu tornar del mode d'hibernació prement el botó d'engegada de l'ordinador.

Podeu posar el vostre ordinador en mode d'estalvi d'energia prement el Commutador d'usuari a la cantonada superior dreta de la pantalla i llavors prement el botó apropiat.

[Atenció]

Alguns ordinadors poden tenir problemes en passar a algun estat d'estalvi d'energia. La millor manera de comprovar si el vostre ordinador podrà gestionar un mode d'estalvi d'energia és provant a passar a aquest mode i veure si és comporta com espereu. Assegureu-vos sempre de desar els vostres documents importants abans d'aturar-lo temporalment o posar-lo en hibernació.

L'ordinador no s'atura temporalment o hiberna correctament

Alguns ordinadors no es poden aturar temporalment o hibernar correctament amb l'Ubuntu. Si aquest és el vostre cas, podeu advertir algun dels següents símptomes:

• L'ordinador no s'apaga un cop heu fet clic per a fer-lo hibernar.

• Quan engegueu l'ordinador des de l'estat d'hibernació, els programes anteriors no es recuperen.

• L'ordinador no s'engega després d'haver-lo aturat temporalment.

• Alguns programes o dispositius de maquinari deixen de funcionar correctament després de reprendre des d'una hibernació o en despertar des d'una aturada temporal.

Si patiu algun d'aquests problemes, hauríeu d'informar d'un error al Launchpad. Amb sort aquests problemes estaran corregits a la versió següent de l'Ubuntu. També podeu provar si el Mètode general per a intentar fer funcionar l'aturada temporal i la hibernació us funciona.

Si el vostre maquinari no funciona correctament després d'aturar temporalment o hibernar l'ordinador, reinicieu-lo de manera que torni a la normalitat. Si un programa no funciona correctament, intenteu tancar-lo i tornar-lo a iniciar.

[Atenció]

Assegureu-vos que deseu tots els documents oberts abans de comprovar si teniu problemes d'aturada temporal i hibernació.

Mètode general per a intentar fer funcionar l'aturada temporal i la hibernació

Pot ser que aconseguiu que l'aturada temporal i la hibernació funcionin al vostre ordinador, però és possible que això us dugui molta feina. Aquest mètode hauria de funcionar a la majoria d'ordinadors. Si no funciona al vostre, cerqueu assistència utilitzant un dels diversos canals d'ajuda i d'assistència de l'Ubuntu.

1. Baixeu-vos l'script Quirk Checker a la vostra carpeta d'usuari.

2. Cerqueu a la vostra carpeta d'usuari el fitxer quirk-checker.sh, feu-hi clic amb el botó secundari i seleccioneu Propietats. Seleccioneu la pestanya Permisos, activeu Permet executar aquest fitxer com a un programa i feu clic a Tanca.

3. Obriu un terminal (AplicacionsAccessorisTerminal), escriviu ./quirk-checker.sh i premeu Retorn.

4. Seguiu els suggeriments que proporciona l'script. Pot ser que aquests incloguin editar fitxers importants del sistema, de manera que hauríeu d'obtenir suport si no esteu segur del què esteu fent.

[Atenció]

Abans de realitzar els canvis recomanats pel Quirk Checker, assegureu-vos de crear còpies de seguretat dels fitxers que canviareu.

Per què apareix un dibuix estrany a la pantalla quan l'ordinador hiberna?

Pot ser que la pantalla mostri un patró blanc i negre just després de fer clic per a hibernar l'ordinador. Normalment no us hauria de preocupar i simplement és com responen les targetes gràfiques d'alguns ordinadors a les fases inicials del procés d'hibernació.

Si l'ordinador mostra el dibuix durant un llarg període de temps sense que aquest s'apagui, és possible que tingueu un problema amb la hibernació. Vegeu L'ordinador no s'atura temporalment o hiberna correctament per a obtenir més informació.