Ordinadors portàtils

Aquesta secció conté informació per als usuaris de l'Ubuntu en un ordinador portàtil.

Paràmetres de gestió d'energia

Podeu canviar els paràmetres d'estalvi d'energia del vostre portàtil a fi d'allargar la vida de la bateria i reduir el malgastament d'energia.

1. Premeu SistemaPreferènciesGestor d'energia.

2. Canvieu els paràmetres tal com sigui apropiat. Els canvis s'apliquen de manera immediata.

L'estalvi de pantalla pot consumir més energia que no pas deixar la pantalla en negre. Inhabilitar-lo pot millorar lleugerament la vida de la bateria del vostre portàtil.

1. Premeu SistemaPreferènciesEstalvi de pantalla.

2. Canvieu l'opció Tema d'estalvi de pantalla a Pantalla en negre. Això farà que l'estalvi de pantalla sigui la pantalla en negre.

[Nota]

Quan el vostre ordinador portàtil funciona amb la bateria, un dels majors consumidors d'energia és la pantalla. Reduir la brillantor de la pantalla pot allargar la vida de la bateria de manera significativa; molts ordinadors portàtils us permeten fer això prement Fn+F7 uns quants cops.

Ratolins tàctils

La majoria dels portàtils venen amb un ratolí tàctil, el qual s'empra per a controlar el punter del ratolí. Hi ha diverses maneres per canviar-ne el comportament; els paràmetres bàsics del ratolí tàctil es poden configurar de la següent manera.

1. Premeu SistemaPreferènciesRatolí.

2. Trieu la pestanya del Ratolí tàctil.

3. Aquí podeu definir els paràmetres del ratolí tàctil al vostre gust. Els canvis tindran efecte immediat.

Pot ser que alguns ratolins tàctils es detectin com a ratolins convencionals, tot i que realment siguin ratolins tàctils. En aquest cas, la pestanya Ratolí tàctil no estarà disponible a la pantalla de configuració dels paràmetres del ratolí.

[Nota]

Vegeu les pàgines de suport de la comunitat per a obtenir més informació sobre els ratolins tàctils.

Com trobar els informes de proves de portàtils

La comunitat de l'Ubuntu fa proves de manera habitual a molts ordinadors portàtils per assegurar que totes les prestacions funcionen correctament. Els resultats d'aquestes proves són de lliure accés, i us poden oferir pistes sobre algun problema que estigueu experimentant amb el vostre portàtil.

Podeu participar a les proves de portàtils si contacteu amb l'equip de proves de portàtils.