Com utilitzar dreceres de teclat amb els efectes visuals

L'Ubuntu inclou connectors addicionals del Compiz, els quals proporcionen més funcionalitats quan s'utilitzen amb certes combinacions de teclat. Alguns exemples són el commutador d'aplicacions, l'expo i l'escalat.

Aquesta secció descriu els connectors addicionals.

[Nota]

Algunes ordres utilitzen la tecla Súper, que generalment és la tecla Windows en els teclats.

Commutador d'aplicacions

El commutador d'aplicacions proporciona la mateixa funció que el commutador tradicional del GNOME i del KDE amb la combinació de tecles Alt+Tab, però utilitza miniatures amb visualitzacions prèvies de les finestres. Podeu utilitzar el commutador d'aplicacions per a canviar entre finestres de contextos diferents amb vinculacions de tecla diferents.

• Per a saltar a la finestra següent, premeu Alt+Tab.

• Per a saltar a la finestra anterior, premeu Maj+Alt+Tab.

• Per a saltar a la finestra següent de qualsevol àrea de treball, premeu Ctrl+Alt+Tab.

• Per a saltar a la finestra anterior de qualsevol àrea de treball, premeu Maj+Ctrl+Alt+Tab.

Paret d'escriptori

El mur de l'escriptori és una alternativa lleugera al connector cub de l'escriptori. S'utilitza per a canviar l'àrea de treball, és compatible amb previsualitzacions de les àrees de treball i es pot utilitzar en el pla horitzontal i en el vertical. El connector Expo funciona correctament amb el connector mur de l'escriptori.

• Per a navegar per la paret d'escriptori, premeu Ctrl+Alt juntament amb la fletxa cap amunt, cap avall, cap a la dreta o cap a l'esquerra.

• Per a navegar per la paret d'escriptori amb una finestra, premeu Ctrl+Maj+Alt juntament amb la fletxa cap amunt, cap avall, cap a la dreta o cap a l'esquerra.

Ampliació de l'escriptori millorada

L'ampliació de l'escriptori millorada és un connector que permet ampliar la pantalla completa per a millorar-ne la llegibilitat. Durant l'ampliació es pot continuar treballant amb altres aplicacions.

• Per a centrar el ratolí a la pantalla, premeu Super+C.

• Per a blocar l'àrea d'ampliació (el camp de visualització) de manera que no es mogui per a seguir el cursor del ratolí, utilitzeu Super+1.

• Per a canviar la mida de la finestra amb el focus de manera que aquesta ompli el camp de visualització, premeu Super+v.

• Per a ajustar el nivell d'ampliació de manera que la finestra ompli el camp de visualització, premeu Super+r.

Expo

Per defecte, l'Expo s'activa en moure el cursor del ratolí a la cantonada superior esquerra de la pantalla o en prémer Super+E. Això provoca que cada àrea de treball es redueixi fins que totes siguin visibles a la pantalla en una formació en graella, completa amb totes les finestres obertes.

Negatiu

El connector de negatiu proporciona finestres d'alt contrast de manera immediata per a aquells usuaris amb una visió reduïda, de manera que s'inverteixen els colors de finestres individuals o de totes les finestres alhora.

• Per a habilitar o inhabilitar el negatiu de la finestra amb el focus, premeu Super+n.

• Per a habilitar o inhabilitar el negatiu de la pantalla, premeu Super+m.

Commutador de camp de visualització

El commutador de camp de visualització és un connector per a commutar llocs de treball a través de diferents pulsacions de teclat i botons. Podeu utilitzar-lo amb el botó del mig del ratolí a l'escriptori i en prémer una vinculació de tecla i seleccionar un número d'espai de treball.

• Per a moure-us a l'àrea de treball següent, premeu el Botó 5 (desplaçament cap amunt) del ratolí.

• Per a moure-us a l'àrea de treball següent, premeu el Botó 4 (desplaçament cap avall) del ratolí.