Tasques administratives

Per raons de seguretat, les tasques d'administració a l'Ubuntu només les poden dur a terme els usuaris amb permisos d'administració especials. El primer compte d'usuari que vau crear en el sistema durant la instal·lació pot realitzar tasques administratives de manera predeterminada.

Quan executeu una aplicació que requereixi permís d'administració, se us demanarà que introduïu la contrasenya. Això permet protegir el sistema contra fitxers maliciosos i contra la selecció accidental d'opcions que puguin canviar la manera com funciona.

Cada cop que introduïu la contrasenya, el sistema la recorda durant 15 minuts, de manera que no ho hàgiu de tornar a fer.