De quina manera és diferent la instal·lació de programari a l'Ubuntu en comparació amb el Windows?

L'Ubuntu gestiona la instal·lació de programari d'una manera molt diferent que al Windows.

Si voleu instal·lar una aplicació al Windows, normalment heu de comprar un CD que contingui el programari, o bé baixar un paquet d'instal·lació d'Internet. Llavors heu d'executar el programa d'instal·lació, el qual us guia a través del procés d'instal·lació.

A l'Ubuntu simplement heu d'obrir un gestor de paquets, cercar l'aplicació que vulgueu i fer clic a un botó per a instal·lar-la. Si la voleu suprimir més endavant, el procés és igual de simple.

El gestor de paquets baixa les aplicacions d'un dipòsit de programari, que és un lloc d'Internet on aquestes s'emmagatzemen. Les aplicacions s'inclouen en paquets, els quals contenen tota la informació requerida per a la instal·lació. Si voleu, els paquets els podeu baixar vós mateix utilitzant el navegador, però en general és molt més recomanable deixar que el gestor de paquets s'encarregui d'aquesta tasca.

Alguns paquets depenen de la instal·lació d'altres per a poder funcionar. Per exemple, pot ser que un paquet de processament de textos requereixi la instal·lació d'un paquet per a imprimir. El gestor de paquets s'encarrega d'instal·lar aquestes dependències automàticament.

Per defecte, només les aplicacions dels dipòsits de programari oficials de l'Ubuntu estan disponibles al gestor de paquets. Si no podeu trobar l'aplicació que cerqueu als dipòsits predeterminats, podeu afegir-hi altres dipòsits de tercers i instal·lar-les des d'allí.