Escanejar

Molts escàners són compatibles amb l'Ubuntu, i hauria de ser fàcil instal·lar-los i utilitzar-los. Aquesta secció us indica com utilitzar l'escàner i què fer si l'Ubuntu no pot trobar-lo.

Funciona el meu escàner amb l'Ubuntu?

Hi ha tres maneres de comprovar si l'escàner funciona amb l'Ubuntu:

1. Simplement connecteu-lo i proveu-ho. Si és un escàner nou amb bus sèrie universal (USB) és molt probable que funcioni.

2. Comproveu la llista d'escàners compatibles per a l'Ubuntu.

3. Comproveu la llista d'escàners compatibles del projecte SANE. El SANE és el programari que utilitza l'Ubuntu per a poder funcionar amb la majoria dels escàners compatibles.

Utilització de l'escàner

Per a escanejar un document:

1. Col·loqueu allò que vulgueu escanejar a l'escàner.

2. Feu clic a AplicacionsGràficsEscàner d'imatges XSane.

3. Prémer el botó d'escanejar a l'escàner també hauria de funcionar.

Què passa si diu «No hi ha cap dispositiu disponible»?

Hi ha dues raons possibles per les quals pot ser que obtingueu aquest missatge:

1. L'escàner no és compatible amb l'Ubuntu. Per exemple, la majoria d'escàners que utilitzen el port paral·lel o les impressores/escàner/fax Lexmark All-in-One no són compatibles.

2. El controlador de l'escàner no es carrega automàticament.

Podeu aconseguir que l'escàner funcioni instal·lant un controlador o modificant alguns fitxers de configuració. Demaneu consell als fòrums de l'Ubuntu o llocs similars.

[Nota]

Per a aconseguir que funcionin alguns escàners, potser heu de connectar l'escàner desprès d'engegar l'ordinador.

Instal·lació manual d'un escàner

Hi ha alguns escàners que tenen controladors incomplets en el projecte SANE. Aquests es poden utilitzar, però pot ser que no funcionin totes les característiques.

1. Instal·leu el paquet libsane-extras.

2. Premeu Alt+F2, introduïu gksudo gedit /etc/sane.d/dll.conf al quadre i feu clic a Executa per a obrir el fitxer del controlador SANE per a editar-lo.

3. Habiliteu el controlador adequat per al vostre escàner en suprimir el “#” de davant del nom del controlador. Potser heu de cercar a la web per a trobar quin controlador és el correcte.

4. Deseu el fitxer i obriu l'Xsane (AplicacionsGràficsEscàner d'imatges XSane). Amb sort el vostre escàner funcionarà.