Impressió

La majoria d'impressores són compatibles amb l'Ubuntu. L'aplicació Configuració de la impressora us permet afegir impressores i modificar els seus paràmetres. També podeu utilitzar aquesta aplicació per a compartir la impressora amb altres ordinadors de la xarxa, desactivar-la o reiniciar-la.

Impressió local

Una impressora local és aquella que està connectada directament al vostre ordinador (en contraposició amb una impressora en xarxa, de la qual se'n parlarà a la secció següent).

Per a configurar una impressora local nova, connecteu-la al vostre ordinador i engegueu-la. La majoria d'impressores es detectaran i configuraran automàticament. Un cop detectada, apareixerà una icona d'impressora a l'àrea de notificació i, després d'esperar una mica, hauria d'aparèixer un emergent amb el text La impressora està a punt per a imprimir.

Si la impressora no s'ha detectat després d'esperar una mica, haureu de seguir els passos següents:

1. Obteniu el nom del model de la impressora.

2. Assegureu-vos que la impressora està engegada.

3. Seleccioneu SistemaAdministracióImpressió

4. Feu clic a Impressora nova.

5. La impressora s'hauria de detectar automàticament. Si és així, feu clic a Endavant i després a Aplica.

6. Finalment, podeu introduir una descripció i una ubicació per a la impressora.

Si la impressora no s'ha detectat automàticament, podeu intentar seleccionar el port i el controlador de la impressora manualment. Algunes impressores necessiten una configuració addicional. Cerqueu en les bases de dades de LinuxPrinting.org o comproveu la pàgina d'impressores del Wiki d'Ubuntu per a obtenir informació sobre la impressora.

Impressió en xarxa

També podeu configurar l'Ubuntu per a enviar tasques d'impressió a un servidor d'impressió remot. Les impressores remotes es troben en alguna ubicació de la xarxa. Per a configurar una impressora remota:

1. Obteniu el nom del model de la impressora.

2. Assegureu-vos que la impressora està engegada.

3. Seleccioneu SistemaAdministracióImpressió

4. Trieu Impressora nova.

5. Si l'impressora està connectada directament a un ordinador Windows de la vostra xarxa, seleccioneu Impressora Windows per SAMBA. Si no és així, seleccioneu el protocol que utilitza la impressora per a comunicar-se.

6. Inseriu els detalls de la impressora en xarxa i feu clic a Endavant.

7. Seleccioneu el model de la impressora i feu clic a Aplica.

8. Finalment, podeu introduir una descripció i una ubicació per a la impressora.

[Nota]

Si no sabeu el protocol o els detalls de la impressora en xarxa, hauríeu de consultar l'administrador de la xarxa.

Comprovació d'una impressora

Per a comprovar si la impressora funciona correctament:

1. Seleccioneu SistemaAdministracióImpressió

2. Feu clic amb el botó secundari al nom de la impressora a la llista.

3. Feu clic a Propietats.

4. Sota la pestanya Paràmetres, feu clic a Imprimeix una pàgina de prova. S'imprimirà una pàgina si la impressora funciona correctament.

Com puc comprovar els nivells de tinta de la impressora?

Per a trobar quanta tinta queda a la impressora, seguiu les instruccions que s'apliquin a la vostra impressora:

• Impressores Hewlett-Packard (HP): Premeu Alt+F2, introduïu hp-toolbox i feu clic a Executa. Seleccioneu la pestanya Supplies de la finestra HP Device Manager per a visualitzar el resum dels nivells de tinta.

• Algunes impressores Epson i Canon: Instal·leu el paquet mtink i feu clic a AplicacionsAccessorismtink per a comprovar els nivells de tinta.

• Altres impressores Epson i Canon: Instal·leu el paquet inkblot, premeu Alt+F2, introduïu inkblot i feu clic a Executa. Apareixerà una icona a l'àrea de notificació al quadre superior; feu-hi clic per a visualitzar els nivells de tinta.

Per a les impressores dels altres fabricants, la millor opció per a visualitzar els nivells de tinta de la impressora a l'Ubuntu és instal·lar un controlador oficial per a Linux del fabricant, si és que existeix.