Com es pot aconseguir que es reprodueixin els vídeos?

Alguns formats de vídeos, com ara el Flash, el QuickTime i el Windows Media Video, són de propietat i la seva compatibilitat no es pot incloure a l'Ubuntu de manera predeterminada. Heu d'instal·lar programari addicional per a poder reproduir-los.

Per a poder reproduir els formats de propietat més comuns al reproductor de pel·lícules Totem o al navegador web Firefox, instal·leu el paquet ubuntu-restricted-extras (per a obtenir més informació vegeu Programari restringit).

Fitxers de vídeo

(per exemple, QuickTime o Windows Media)

Si intenteu reproduir un fitxer de vídeo no compatible, se us sol·licitarà si voleu dur a terme la Cerca un còdec apropiat. Feu clic a Cerca i, quan aparegui la finestra Instal·lació de còdecs multimèdia, seleccioneu un dels còdecs que es mostren a la llista i feu clic a Instal·la.

Si se us sol·licita Confirma la instal·lació de programari restringit, llavors el còdec necessari per a reproduir el vídeo pot tenir algunes restriccions legals sobre les quals hauríeu d'estar avisat. Si creieu que aquestes restriccions no són aplicables en el vostre cas, premeu Confirma per a continuar amb la instal·lació.

Un cop s'hagi completat la instal·lació, hauria de començar la reproducció del vídeo. Si no succeeix, proveu de tancar i tornar a obrir el vídeo.

Vídeos Flash

(per exemple, Youtube o iPlayer)

Quan intenteu reproduir per primer cop un vídeo Flash al navegador web Firefox, apareixerà una barra a la part superior de la finestra indicant que Es necessiten connectors addicionals. Premeu el botó Instal·la els connectors que falten i seguiu les instruccions de la pantalla per a instal·lar el reproductor de Flash.

Se us oferirà l'opció de triar diversos reproductors. El Reproductor Flash d'Adobe és el connector oficial, el qual hauria d'oferir la millor compatibilitat per als vídeos. Malauradament, aquest és programari de propietat i no se n'hi ofereix assistència directa. Els reproductors Swfdec i Gnash no són de propietat i per tant tenen suport. També trobareu que aquests són més estables (provoquen menys problemes) que el reproductor oficial.

Flux de vídeo

(per exemple, RealVideo)

La manera més sòlida de reproduir vídeos en format RealVideo, és instal·lar el programari oficial RealPlayer. Per a obtenir les instruccions completes vegeu Instal·lació i configuració del RealPlayer.

Es pot afegir la compatibilitat per a la majoria dels altres tipus de flux de vídeo seguint les instruccions per als fitxers de vídeo o vídeos Flash. Si teniu problemes per a reproduir el flux d'un vídeo al navegador web, feu clic amb el botó secundari i seleccioneu Obre amb el «Reproductor de pel·lícules» si aquesta opció està disponible.

Vídeos que altrament no són compatibles

Si amb un vídeo determinat no funciona cap de les altres instruccions d'aquesta secció, intenteu utilitzar un reproductor multimèdia diferent. El VLC i el MPlayer admeten un ampli ventall de formats; és recomanable que intenteu utilitzar un d'aquests.