Edició i millora de les fotos

A vegades haureu d'ajustar o retocar una foto per a fer que es vegi millor o per a suprimir-ne algun defecte. L'F-Spot inclou unes quantes eines bàsiques per a fer-ho. Per a accedir a aquestes eines, premeu el botó Edita la imatge i feu clic en una de les eines a la part inferior de la pantalla.

L'editor d'imatges GIMP és molt més avançat. Per defecte està instal·lat a l'Ubuntu i es pot iniciar en triar AplicacionsGràficsEditor d'imatges GIMP.

El GIMP té moltes funcions de nivell professional. Aquest inclou eines per a fer seleccions, dibuixar, crear camins, màscares, filtres, efectes i molt més.

Com girar fotos

Us podeu trobar que teniu algunes fotos que estan mal orientades. És fàcil girar les fotos de manera que apareguin de forma correcta.

El Visualitzador d'imatges, el Gestor fotogràfic F-Spot i l'Editor d'imatges GIMP són capaços de girar fotos.

Com canviar la mida de les fotos

Podeu canviar la mida les fotos que siguin massa grans. Si teniu una foto que té una mida de fitxer molt gran, en canviar-li la mida també reduireu la mida del fitxer.

L'editor d'imatges GIMP admet diversos mètodes per a canviar la mida les fotos. Aquí es mostrarà el mètode més senzill.

1. Obriu la foto de la qual vulgueu canviar la mida amb l'Editor d'imatges GIMP

2. Premeu ImatgeEscala la imatge

3. Ajusteu l'Amplada o l'Alçada de manera apropiada. La imatge mantindrà les proporcions.

Si voleu ajustar l'amplada o l'alçada de manera independent, premeu el botó d'enllaç que connecta els quadres Amplada i Alçada, de manera que sembli un enllaç trencat.

4. Sota Qualitat, canvieu la Interpolació a Cúbica. Això us proporcionarà la millor qualitat en canviar la mida de la imatge.

5. Premeu Escala per a canviar la mida de la foto

6. Premeu FitxerAnomena i desa i trieu un nom de fitxer nou per a la foto

7. Premeu Desa per a desar la foto canviada de mida