Com escoltar música

Podeu utilitzar el Rhythmbox (AplicacionsSo i vídeoReproductor de música Rhythmbox) i el reproductor de pel·lícules (AplicacionsSo i vídeoReproductor de pel·lícules) per a escoltar música a l'ordinador.

Els fitxers d'àudio s'obriran amb el reproductor de pel·lícules quan s'hi faci doble clic, però el Rhythmbox és millor per a gestionar grans col·leccions de música.

El Rhythmbox és capaç de reproduir CD d'àudio i treballar amb reproductors d'MP3. S'hauria d'iniciar automàticament quan inseriu un CD.

Per a obtenir més informació vegeu el manual del Rhythmbox.

Com es pot evitar de reproduir els CD quan s'insereixen?

El Rhythmbox hauria de començar a reproduir automàticament un CD quan l'inseriu a la unitat CD.

Per a evitar que això succeeixi, obriu la vostra carpeta d'usuari fent clic a LlocsCarpeta d'usuari al quadre a la part superior de la pantalla. Llavors feu clic a EditaPreferènciesSuport i canvieu l'opció CD d'àudio a No facis res. Per acabar, premeu Tanca.

Per a obtenir més informació vegeu el article de preferències del Nautilus.

En algunes cançons falta o és incorrecte el nom de la cançó o la coberta

El reproductor de música obté la coberta i altra informació de les cançons des d'Internet. Si falta el nom de les cançons o la coberta, assegureu-vos que esteu connectat a Internet.

A vegades, el reproductor de música no pot identificar correctament una cançó o àlbum en particular. Si aquest és el cas, podeu afegir manualment la informació correcta utilitzant un editor d'etiquetes com ara el Cowbell o el EasyTAG. Alguns reproductors de música tenen el seu propi editor d'etiquetes.

Si només falta la coberta d'un àlbum:

1. Cerqueu una imatge de la coberta de l'àlbum a Internet. L'Amazon i altres venedors de música sovint mostren imatges de les cobertes dels àlbums; feu-hi clic amb el botó secundari i trieu Anomena i desa la imatge per a desar-la a l'ordinador.

2. Canvieu el nom de la imatge a cover.jpg i copieu-la a la carpeta que conté les cançons de l'àlbum.

3. El Rhythmbox i la majoria dels altres reproductors de música haurien de mostrar la coberta correcta quan es reprodueixi una cançó de l'àlbum.

El Rhythmbox i altres reproductors de música us permeten arrossegar una imatge a l'àrea on mostren la coberta per a canviar-la o afegir la coberta d'un àlbum.