Com convertir fitxers d'àudio

Quan copieu música d'un CD a un ordinador, aquesta s'ha d'emmagatzemar en un format d'àudio específic. El format predeterminat utilitzat pel Rhythmbox és l'Ogg Vorbis (.ogg o .oga). Aquest s'explica a la secció “Com extreure d'un CD”.

No tots els reproductors d'àudio portàtils poden reproduir fitxers de format Ogg Vorbis; per exemple, els iPod no poden reproduir aquest format. Per a poder fer que el reproductor reconegui les cançons, haureu de convertir-les a un format que aquest admeti. Gairebé tots els reproductors del mercat admeten el format MP3, per tant aquesta és l'opció segura.

Podeu convertir fitxers d'àudio existents a altres formats utilitzant el Sound Converter. El format de sortida es pot seleccionar a les preferències del Sound Converter.

Podeu canviar el format de fitxer predeterminat que utilitza el Rhythmbox quan copia CD. Feu clic a EditaPreferènciesMúsica i canvieu el Format preferit al format que trieu. En el futur, tots els CD que es copiïn al vostre ordinador es copiaran en aquest format.

[Nota]

Si l'opció MP3 no es mostra a la llista Format preferit, instal·leu el paquet gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse i torneu a iniciar el Rhythmbox. Hauria d'aparèixer la opció Qualitat de CD, MP3 (tipus .mp3) a la llista Format preferit.