Bloquegeu la pantalla quan estigueu absent

Bloquejar la pantalla evita que altres persones puguin accedir a l'ordinador mentre esteu absent. Mentre la pantalla està bloquejada totes les aplicacions i treballs es mantenen oberts i es mostra l'estalvi de pantalla.

Podeu bloquejar la pantalla de les maneres següents:

• Premeu SistemaBloca la pantalla.

• Premeu Control+Alt+L per a bloquejar la pantalla. Aquesta drecera de teclat es pot canviar a SistemaPreferènciesDreceres de teclat.

[Nota]

Podeu afegir un botó de Bloca la pantalla al quadre per a tenir-hi un accés fàcil. Feu clic amb el botó secundari al quadre (per exemple, el quadre a la part superior de la pantalla), seleccioneu Afegeix al quadre... i arrossegueu l'element Bloca la pantalla a la ubicació desitjada.

Per a desblocar la pantalla, moveu el ratolí o premeu una tecla. Llavors, introduïu la vostra contrasenya i premeu la tecla Retorn o premeu el botó Desbloca.

Si més d'una persona té un compte d'usuari a l'ordinador i la pantalla està bloquejada, els altres usuaris poden prémer el botó Canvia d'usuari per a utilitzar l'ordinador, encara que la pantalla estigui bloquejada. No podran accedir al treballs que tingueu oberts i vós podreu tornar a la vostra sessió bloquejada quan acabin d'utilitzar l'ordinador.