Configuració d'un tallafoc

De forma opcional podeu instal·lar un tallafoc per a protegir l'ordinador contra accessos no autoritzats de persones des d'Internet o des de la xarxa local. Els tallafocs bloquegen connexions a l'ordinador que provenen de fonts desconegudes, cosa que ajuda a prevenir problemes de seguretat.

1. Instal·leu el paquet firestarter des del dipòsit “Universe”.

2. Per a iniciar el Firestarter, seleccioneu SistemaAdministracióFirestarter i introduïu la contrasenya d'administrador quan sigui sol·licitada.

3. S'hauria d'executar l'Assistent del tallafoc. Si no és així, premeu TallafocExecuta l'assistent.

4. Seguiu els passos de l'Assistent del tallafoc. Després de completar tots els passos, el tallafoc hauria d'estar configurat i funcionant.

5. Per a comprovar que el tallafoc està funcionant correctament, utilitzeu un servei de verificació de tallafoc en línia com ara el ShieldsUP.

Per a més ajuda i consells sobre la configuració avançada del Firestarter, vegeu el manual en línia del Firestarter.

Els usuaris més avançats potser voldran utilitzar el tallafoc UFW, que s'instal·la per defecte. Per a més informació vegeu el manual del UFW.