Utilització del KDE o de l'Xfce en lloc de l'escriptori GNOME

Aquest tema proporciona instruccions per a instal·lar i utilitzar un entorn d'escriptori diferent del GNOME, que és el predeterminat. El KDE i l'Xfce seran les alternatives descrites.

Instal·lació de l'escriptori KDE

El KDE és un entorn d'escriptori molt popular i funcional. El Kubuntu és la versió de l'Ubuntu que l'utilitza.

Per a instal·lar i utilitzar el KDE:

1. Instal·leu el paquet kubuntu-desktop.

2. Premeu el Commutador d'usuari a la cantonada superior dreta de la pantalla i a continuació premeu l'opció Surt... per a sortir de l'Ubuntu

3. A la pantalla d'entrada, premeu OpcionsSelecciona la sessió...

4. Escolliu l'opció KDE i premeu Canvia la sessió

5. Introduïu el vostre nom d'usuari i la contrasenya com de costum. Seguidament s'hauria d'iniciar el KDE.

Instal·lació de l'escriptori Xfce

L'Xfce és un entorn d'escriptori dissenyat per a ser ràpid i compacte. El Xubuntu és una versió de l'Ubuntu que utilitza l'escriptori Xfce.

Per a instal·lar i utilitzar l'Xfce:

1. Instal·leu el paquet xubuntu-desktop.

2. Premeu el Commutador d'usuari a la cantonada superior dreta de la pantalla i a continuació premeu l'opció Surt... per a sortir de l'Ubuntu

3. A la pantalla d'entrada, premeu OpcionsSelecciona la sessió...

4. Escolliu l'opció Xfce i premeu Canvia la sessió

5. Introduïu el vostre nom d'usuari i la contrasenya com de costum. Seguidament s'hauria d'iniciar l'Xfce.