Com instal·lar paquets de programari sense una connexió a Internet

Si no esteu connectats a Internet, podeu utilitzar un CD que contingui fitxers de paquet per a instal·lar aplicacions a l'ordinador. Podeu utilitzar el CD d'instal·lació de l'Ubuntu o altres CD que hi ha disponibles amb paquets diferents. De manera addicional, el programa APTonCD permet fer una còpia de seguretat automàtica dels paquets instal·lats al sistema i crear CD que continguin diversos dipòsits.

Instal·lació de paquets amb el CD d'instal·lació de l'Ubuntu

Alguns paquets dels dipòsits main i restricted de l'Ubuntu es poden instal·lar des del CD d'instal·lació de l'Ubuntu. Només cal que inseriu el CD d'instal·lació i aneu a SistemaAdministracióGestor de paquets Synaptic. Si voleu que només es mostrin els paquets del CD d'instal·lació de l'Ubuntu, feu clic al botó Origen de la cantonada inferior esquerra de la finestra del Synaptic. Els paquets es mostraran a la secció Ubuntu 9.04_Jaunty_Jackalope.

Si no es mostren els paquets, pot ser perquè el CD no està llistat com a dipòsit de paquets (cosa que hauria de passar de manera predeterminada). Per a afegir el CD com a dipòsit de paquets, seguiu les instruccions a “Habilitació d'altres CD per a la instal·lació de paquets” de més avall.

Habilitació d'altres CD per a la instal·lació de paquets

Per a permetre que el Synaptic i altres gestors de paquets puguin instal·lar programari des de CD que contenen paquets:

1. Feu clic a SistemaAdministracióFonts de programari.

2. Seleccioneu Programari de tercers i feu clic al botó Afegeix un CD-ROM.

3. Inseriu el CD.

Llavors es mostraran els paquets. Si voleu que el Synaptic només mostri els paquets disponibles en el CD, feu clic al botó Origen de la cantonada inferior esquerra de la finestra del Synaptic i llavors cerqueu el nom del CD a la llista de la part superior esquerra de la finestra.

Utilització de l'APTonCD per a instal·lar paquets

Podeu utilitzar l'APTonCD per a crear un CD amb tots els paquets que hi ha al sistema, o bé amb els paquets o dipòsits complets que escolliu. Per a instal·lar-lo des d'un gestor de paquets com el Synaptic, cerqueu el paquet aptoncd i instal·leu-lo.

Trobareu més documentació per a l'APTonCD al seu lloc web: aptoncd.sourceforge.net