Com afegir un dipòsit de programari

A més a més dels dipòsits predeterminats de l'Ubuntu, també hi ha programari disponible d'altres fonts, anomenades de tercers. Si voleu instal·lar programari d'un dipòsit de tercers, haureu d'afegir-lo a la llista de dipòsits del gestor de paquets.

[Atenció]

Només hauríeu d'afegir dipòsits de programari de fonts en què confieu. Els membres de l'Ubuntu no hauran comprovat si els dipòsits de tercers són segurs, per la qual cosa pot ser que continguin programari que malmeti el vostre ordinador.

1. Obriu l'entrada de menú SistemaAdministracióFonts de programari i seleccioneu Programari de tercers.

2. Feu clic al botó Afegeix per a afegir un dipòsit nou.

3. Introduïu la línia de l'apt per al dipòsit addicional, la qual hauria d'estar disponible al lloc web del dipòsit i hauria de ser semblant a la següent:

deb http://ftp.debian.org etch main
  4. Feu clic al botó Afegeix la font i llavors feu clic a Tanca per a desar els canvis.

5. Se us notificarà que la informació sobre el programari disponible no està actualitzada. Feu clic al botó Actualitza.

6. Els paquets del dipòsit nou ara haurien d'estar disponibles al gestor de paquets.

Com a mesura de seguretat, la majoria dels dipòsits de programari utilitzen una clau GPG per a signar digitalment els fitxers que proporcionen. Això fa que sigui fàcil comprovar si els fitxers s'han modificat des que es van crear. Us caldrà la clau pública corresponent a les signatures per a permetre que el gestor de paquets ho comprovi, la qual hauria d'estar disponible per a baixar-la des del lloc web del dipòsit.

Baixeu la clau GPG. Llavors feu clic a SistemaAdministracióFonts de programari, seleccioneu la pestanya Autenticació, feu clic a Importa un fitxer de clau... i seleccioneu la clau GPG a importar.