Versió i números de llançament

El sistema de numeració de les versions de l'Ubuntu es basa en la data en què s'ha llançat la versió corresponent de la distribució. El número de la versió no prové de la revisió del programari, sinó de l'any i el mes de llançament.

El nostre primer llançament (el Warty Warthog) va ser l'octubre de 2004, per la qual cosa la seva versió va ser la 4.10. Aquesta versió (el Jaunty Jackalope) es va publicar l'abril de 2009, per la qual cosa el seu número de versió és el 9.04.