Com puc actualitzar el meu sistema a la darrera versió de l'Ubuntu?

Cada 6 mesos s'allibera una versió nova de l'Ubuntu, de la qual el gestor d'actualitzacions us n'informarà quan estigui disponible. Podeu comprovar si hi ha una versió nova de la següent manera:

1. Obriu les fonts de programari (SistemaAdministracióFonts de programari) i seleccioneu la pestanya Actualitzacions.

2. Sota de la secció Actualització de la versió, assegureu-vos que l'opció Versions normals està seleccionada i feu clic al botó Tanca.

3. Obriu el gestor d'actualitzacions (SistemaAdministracióGestor d'actualitzacions), feu clic a Comprova i introduïu la vostra contrasenya si se us demana. Un cop fet això, espereu que s'hagi baixat la llista d'actualitzacions disponibles.

4. Si hi ha disponible una versió nova de l'Ubuntu apareixerà un quadre a la part superior de la finestra informant-vos-en.

5. Per a actualitzar el sistema a la darrera versió, deseu tots els documents que tingueu oberts i premeu el botó Actualitza al gestor d'actualitzacions.

Les actualitzacions normalment triguen una estona a completar-se. En general s'han de baixar i instal·lar uns 700 MB de paquets, tot i que el temps total dependrà de quants paquets ja tingueu instal·lats al vostre ordinador.

Només podreu actualitzar a la darrera versió de l'Ubuntu si n'esteu utilitzant la penúltima versió. Si teniu una versió més antiga, haureu d'actualitzar-la primer a la versió que vingui a continuació, i repetir aquest procés fins que arribeu a la versió més recent. Per exemple, els usuaris de la versió 7.10 hauran d'actualitzar primer a la versió 8.04 abans d'actualitzar a la 8.10. Una excepció d'aquesta regla són les les versions LTS (Long Term Support - manteniment de llarga durada). Aquestes versions permeten ésser actualitzades directament de la versió LTS prèvia a la versió actual.

Com actualitzar el sisema a una versió de desenvolupament

Si voleu instal·lar i comprovar la darrera versió de desenvolupament de l'Ubuntu abans del seu alliberament, premeu la combinació de tecles Alt+F2, escriviu update-manager -c -d en el quadre de text que aparegui i feu clic al botó Executa. Si hi ha una versió de desenvolupament disponible, apareixerà el botó Actualitza al gestor d'actualitzacions. Per a actualitzar el sistema a la versió de desenvolupament, haureu de fer-hi clic.

[Atenció]

Sovint les versions de desenvolupament presenten errors i altres problemes. Només hauríeu d'instal·lar-ne una si esteu preparat per a resoldre aquests problemes vós mateix.