La diferència

Hi ha molts sistemes operatius diferents que es basen en el Linux: alguns exemples són Debian, SuSE, Gentoo, Red Hat i Mandriva. L'Ubuntu és un altre contendent en aquest món tan competitiu. Així doncs, què fa que l'Ubuntu sigui diferent?

Basat en Debian, una de les distribucions més àmpliament valorades, tecnològicament avançada i amb el millor suport, l'Ubuntu té com a objectiu crear una distribució d'un sistema Linux actualitzada i coherent per a escriptori i servidors. Ubuntu inclou un nombre de paquets seleccionats amb cura de la distribució Debian, i manté el seu potent sistema de gestió de paquets, que permet una fàcil instal·lació i una bona eliminació de programes. Al contrari que la majoria de distribucions que porten una gran quantitat de programari que pot o no ser útil, la llista dels paquets de l'Ubuntu es redueix a un nombre d'aplicacions importants d'alta qualitat.

L'Ubuntu, en concentrar-se en la qualitat, ofereix un entorn informàtic robust i extremament funcional, el qual s'adequa perfectament tant a l'ús personal com a l'empresarial. Aquest projecte pren el temps necessari per a centrar-se en els petits detalls, la qual cosa permet un llançament amb les versions més actuals i innovadores del programari d'avui dia cada 6 mesos. L'Ubuntu està disponible tant en versions de 32 i 64 bits i es pot executar a la majoria dels ordinadors moderns, així com a les arquitectures UltraSPARC de Sun i EC2 d'Amazon.