L'escriptori

L'escriptori és el que veieu un cop heu entrat a l'ordinador, i s'utilitza per a gestionar i executar aplicacions. El GNOME, un entorn d'escriptori i de desenvolupament capdavanter per a l'UNIX i el Linux, és el predeterminat de l'Ubuntu.

També podeu instal·lar opcionalment els entorns d'escriptori KDE i Xfce, els quals tenen el seu propi aspecte i comportament. El KDE i l'Xfce per a l'Ubuntu estan disponibles a través dels projectes del Kubuntu i del Xubuntu projects respectively. Fins i tot podeu instal·lar una versió de l'Ubuntu exclusivament amb el KDE o l'Xfce si és que així ho voleu.