Programari lliure

El projecte Ubuntu està totalment compromès amb els principis de desenvolupament de programari lliure; s'anima a la gent a fer servir programari lliure, a millorar-lo i a compartir-lo amb altri.

«Programari lliure» no significa que aquest no s'hagi de pagar (per bé que l'Ubuntu es compromet també a ser gratuït). Significa que hauríeu de poder fer servir el programari de la manera que desitgeu: el codi font en què es basa el programari lliure és accessible a tothom per a ser descarregat, modificat i utilitzat com es vulgui. A més dels avantatges de caire ideològic, aquesta llibertat comporta avantatges tècnics: en desenvolupar els programes lliures, el treball i esforços d'altra gent poden ser utilitzats per a millorar-los. Això no és possible amb programari que no sigui lliure: quan es desenvolupen programes d'aquest tipus, s'ha de començar des de zero. Per aquesta raó, el desenvolupament de programari lliure és ràpid, eficient i apassionant!

Podeu trobar més informació sobre el programari lliure i la filosofia ideològica i tècnica que hi ha al darrera al lloc web del GNU.