Què és el Linux?

El nucli Linux és el cor del sistema operatiu Ubuntu. El nucli és una part important de qualsevol sistema operatiu, i fa de pont de comunicació entre el maquinari i el programari.

El Linux va arribar al món el 1991 de la mà d'un estudiant finlandès, en Linus Torvalds. En aquell temps només funcionava en sistemes i386 i era bàsicament un clon del nucli UNIX creat de manera independent, pensat per a aprofitar l'arquitectura i386, que era llavors una novetat.

Avui dia, gràcies als grans esforços dedicats al desenvolupament per part de gent d'arreu del món, es pot fer funcionar el Linux en gairebé qualsevol arquitectura d'ordinador moderna.

El nucli del Linux ha adquirit una gran importància ideològica i tècnica. Hi ha tota una comunitat de gent que creu en els ideals del programari lliure i que dedica el seu temps a ajudar que la tecnologia de codi obert sigui tan bona com sigui possible.

Les persones d'aquesta comunitat han donat lloc a iniciatives com l'Ubuntu, comitès d'estàndards que donen forma al desenvolupament d'Internet, organitzacions com la Fundació Mozilla, responsable de crear el Mozilla Firefox, i un nombre incomptable d'altres projectes de programari dels quals ja us heu beneficiat.

L'esperit del codi obert, generalment atribuït al Linux, influencia els desenvolupadors de programari i els usuaris d'arreu a organitzar comunitats amb objectius comuns.