Escanejar

La majoria d'escàners són compatibles amb l'Ubuntu, i hauria de ser fàcil instal·lar-los i utilitzar-los. Aquesta guia us indica com utilitzar l'escàner i què fer si l'Ubuntu no pot trobar-lo.

Funciona el meu escàner amb l'Ubuntu?

Hi ha tres maneres de comprovar si l'escàner funciona amb l'Ubuntu:

1. Simplement connecteu-lo i proveu-ho. Si és un escàner nou amb bus sèrie universal (USB) és molt probable que funcioni.

2. Comproveu https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsScanners, que és específic per l'Ubuntu.

3. Llista d'escàners compatibles del projecte SANE - El projecte SANE (Scanner Access Now Easy) proporciona la majoria de rerefons per al programari d'escanejar de l'Ubuntu.

Utilització de l'escàner

La majoria de les vegades, l'Ubuntu detectarà l'escàner i podreu utilitzar-lo de seguida. Per a escanejar un document, necessiteu seguir aquests passos:

1. Col·loqueu allò que vulgueu escanejar a l'escàner.

2. Aneu a AplicacionsGràficsEscàner d'imatges XSane.

3. Prémer el botó d'escanejar a l'escàner també hauria de funcionar.

Què passa si diu «No hi ha cap dispositiu disponible»?

Hi ha dues raons possibles per les quals pot ser que obtingueu aquest missatge.

1. L'escàner no és compatible amb l'Ubuntu. La majoria d'escàners que no són compatibles són els que utilitzen l'antic port paral·lel o les impressores/escàner/fax Lexmark All-in-One.

2. El controlador de l'escàner no s'ha carregat automàticament.

Instal·lació manual d'un escàner

Hi ha alguns escàners que tenen controladors incomplets en el projecte SANE. Aquests es poden utilitzar, però pot ser que no funcionin totes les característiques.

1. Assegureu-vos que el dipòsit Universe està habilitat. Segurament la manera més fàcil de fer-ho és mitjançant el Synaptic.

2. Obteniu els controladors cercant el paquet libsane-extras al Synaptic, o introduïu en un terminal:

sudo apt-get install libsane-extras

3. Editeu el fitxer /etc/sane.d/dll.conf i habiliteu el controlador apropiat per a l'escàner. Cerqueu les línies que diuen:

# The following backends are not part of the SANE distribution
    # but are provided by the libsane-extras Debian package

Sota d'això hi ha diverses línies comentades. Descomenteu (suprimiu el caràcter #) l'adequada per a l'escàner.

4. Inicieu l'XSane i comenceu a escanejar.

[Nota]

Degut a la manera com funciona la detecció de dispositius de l'Ubuntu, es possible que hàgiu de connectar l'escàner després d'iniciar l'ordinador. Si teniu problemes per a detectar l'escàner, podeu provar de fer això.

Escàner d'imatges XSane

Podeu utilitzar l'XSane per a controlar un escàner i adquirir-ne imatges. Amb l'XSane és molt fàcil fer fotocòpies de documents i desar, enviar per fax o per correu electrònic les imatges escanejades. Fins i tot podeu desar les imatges escanejades com a documents de pàgines múltiples, en lloc de fer-ho en fitxers individuals d'una sola pàgina. Trobareu més informació al lloc web de l'XSane.

• Per a iniciar AplicacionsGràficsEscàner d'imatges XSane.

[Nota]

També es pot utilitzar l'XSane amb El GIMP; simplement feu clic a FitxerAdquireixXSane per a escanejar directament una imatge.