Com utilitzar aquesta guia

«Al Linux existeixen diferents tipus de GUI (interfície gràfica d'usuari), on podeu apuntar, arrossegar i deixar anar i, amb una mica de sort, aconseguir fer la feina sense haver de llegir piles de documentació. L'entorn tradicional de l'UNIX és un CLI (intèrpret de línia d'ordres), on introduïu ordres per a comunicar a l'ordinador què ha de fer. És més ràpid i potent, però cal saber quines ordres existeixen» -- de man intro(1)

Aquesta guia us familiaritzarà amb les ordres bàsiques de l'intèrpret d'ordres del GNU/Linux. No pretén ser una guia completa de la línia d'ordres, simplement una introducció per a complementar les eines gràfiques de l'Ubuntu.

• Tots els noms d'ordres, noms de fitxers o camins a directoris es mostraran utilitzant el tipus de lletra monospace.

• Totes les ordres d'aquesta guia són per a introduir-les des la línia d'ordres d'un Terminal i es mostraran com a:

ordre a introduir
  • Tingueu en compte que el Linux distingeix entre majúscules i minúscules. Usuari, usuari i USUARI són diferents per al Linux.