Instal·lació de paquets sense una connexió a Internet

A més d'utilitzar les eines que baixen els paquets automàticament, també és possible fer servir un CD per a instal·lar-los a través d'un gestor de paquets quan no s'està connectat a Internet. El CD d'instal·lació de l'Ubuntu i també altres CD amb diferents seleccions de paquets es poden utilitzar per a aquest fi. D'altra banda, el programa APTonCD pot fer una còpia de seguretat automàtica dels paquets instal·lats en el sistema, i crear CD amb el contingut de diversos dipòsits.

Instal·lació de paquets amb el CD d'instal·lació de l'Ubuntu

Alguns paquets dels dipòsits de programari main i restricted de l'Ubuntu es poden instal·lar des del CD d'instal·lació. Simplement heu d'inserir el CD i obrir l'entrada de menú SistemaAdministracióGestor de paquets Synaptic. Per a obtenir una llista de només els paquets disponibles al CD d'instal·lació de l'Ubuntu, feu clic al botó Origen de la cantonada inferior esquerra de la finestra del Synaptic. La llista de paquets hauria d'aparèixer a la secció Ubuntu 8.10_Intrepid_Ibex.

Si no es mostren els paquets, pot ser perquè el CD no està llistat com a dipòsit de paquets (cosa que hauria de passar de manera predeterminada). Per a afegir el CD com a dipòsit de paquets, seguiu les instruccions a “Habilitació d'altres CD per a la instal·lació de paquets” de més avall.

Habilitació d'altres CD per a la instal·lació de paquets

Per a permetre que el Synaptic i altres gestors de paquets puguin instal·lar programari des de CD que contenen paquets:

1. Premeu SistemaAdministracióFonts de programari.

2. Aneu a la pestanya Programari de tercers i feu clic al botó Afegeix un CD-ROM.

3. Inseriu el CD.

Llavors es mostraran els paquets. Si voleu que el Synaptic només mostri els paquets disponibles en el CD, feu clic al botó Origen de la cantonada inferior esquerra de la finestra del Synaptic i llavors cerqueu el nom del CD a la llista de la part superior esquerra de la finestra.

Utilització de l'APTonCD per a instal·lar paquets

Podeu utilitzar l'APTonCD per a crear un CD amb tots els paquets que hi ha al sistema, o bé amb els paquets o dipòsits complets que escolliu. Per a instal·lar-lo des d'un gestor de paquets com el Synaptic, cerqueu el paquet aptoncd i instal·leu-lo.

Trobareu més documentació per a l'APTonCD al seu lloc web: aptoncd.sourceforge.net