Gestió avançada de paquets

Hi ha altres gestors de paquets a l'Ubuntu. Aquests tenen prestacions més avançades que Afegeix/Elimina aplicacions.

Gestor de paquets Synaptic

El Synaptic és una eina avançada de gestió d'aplicacions que pot instal·lar i eliminar els paquets disponibles pel vostre sistema. L'interfície és gràfica com la d'Afegeix/Elimina aplicacions, però mostra molta més informació i us ofereix control total sobre el programari del vostre ordinador.

Per a iniciar el Synaptic premeu SistemaAdministracióGestor de paquets Synaptic. Tingueu en compte que us caldran permisos d'administrador per a utilitzar-lo. Vegeu la secció Tasques administratives per a obtenir-ne més detalls.

Consulteu el manual del Synaptic per a obtenir més informació sobre com gestionar paquets amb el Synaptic.

Gestió de paquets des de l'intèrpret d'ordres amb l'APT

Si no us fa res utilitzar el terminal, podeu fer servir l'apt (Advanced Packaging Tool, eina avançada de paquets) per a instal·lar o suprimir programari. Us caldrà accés d'administració per a utilitzar l'apt; vegeu la secció Tasques administratives per a obtenir-ne més detalls.

Escriviu el següent en una finestra de terminal per a actualitzar la llista local de paquets:

sudo apt-get update

Per a instal·lar totes les actualitzacions disponibles:

sudo apt-get upgrade

Per a cercar un paquet:

apt-cache search paquet

Per a instal·lar un paquet:

sudo apt-get install paquet

Per a eliminar un paquet:

sudo apt-get remove paquet

Per a desinstal·lar un programa i totes les seves dependèndies (que altres programes no estiguin utilitzant), escriviu:

sudo apt-get autoremove paquet

Per a llistar altres ordres i opcions de l'apt:

apt-get help

Per a obtenir més informació, consulteu el manual de l'apt de Debian i la pàgina de manual de l'apt-get.