La diferència

Hi ha molts sistemes operatius diferents que es basen en el Linux: alguns exemples són Debian, SuSE, Gentoo, Red Hat i Mandriva. L'Ubuntu és un altre contendent en aquest món tan competitiu. Així doncs, què fa que l'Ubuntu sigui diferent?

Basat en Debian, una de les distribucions més àmpliament valorades, tecnològicament avançada i amb el millor suport, l'Ubuntu té com a objectiu crear una distribució d'un sistema Linux actualitzada i coherent per a escriptori i servidors. Ubuntu inclou un nombre de paquets seleccionats amb cura de la distribució Debian, i manté el seu potent sistema de gestió de paquets, que permet una fàcil instal·lació i una bona eliminació de programes. Al contrari que la majoria de distribucions que porten una gran quantitat de programari que pot o no ser útil, la llista dels paquets de l'Ubuntu es redueix a un nombre d'aplicacions importants d'alta qualitat.

En centrar-se en la qualitat, l'Ubuntu produeix un entorn robust i ric en funcions, adequat per al seu ús a la llar i entorns comercials. El projecte pren el temps necessari per a centrar-se en detalls i és capaç d'alliberar una versió amb el millor programari una vegada cada 6 mesos. L'Ubuntu està disponible en sabors per a l'i386 (processadors 386/486/Pentium (II / III / IV) i Athlon / Duron / Sempron), AMD64 (Athlon64, Opteron i els nous processadors de 64 bits d'Intel) i arquitectures Sun UltraSPARC.