Ubuntu - Linux per a éssers humans

Aquesta secció és una introducció a l'Ubuntu: n'explica la seva filosofia i arrels, dóna informació sobre com col·laborar-hi i mostra com obtenir ajuda.

Logotip de l'Ubuntu

Gràcies pel vostre interès en l'Ubuntu 8.10 - l'Intrepid Ibex - llançat l'octubre de 2008.

L'Ubuntu és un sistema operatiu de codi completament obert basat en el nucli Linux. La comunitat Ubuntu es basa en els ideals plasmats en la filosofia de l'Ubuntu: el programari ha de ser disponible de forma gratuïta, la gent ha de poder utilitzar les eines de programari en el seu propi idioma i independentment de les seves capacitats o discapacitats, la gent ha de tenir llibertat per a personalitzar i modificar el seu programari de la manera que sigui més adient a les seves necessitats. Per aquestes raons:

• L'Ubuntu sempre serà gratuït; no hi ha cap cost addicional per a l'«edició d'empresa», sempre oferim el millor que tenim per a tothom en les mateixes condicions de llibertat.

• L'Ubuntu inclou el millor que ofereix la comunitat de programari lliure en traduccions i infraestructura d'accessibilitat, per fer de l'Ubuntu una eina usable per al major nombre de persones possible.

• L'Ubuntu es publica regularment i de manera predictible; se'n fa un nou llançament cada sis mesos. Podeu utilitzar la versió estable actual o la versió en desenvolupament. Cada nou llançament rep suport durant almenys els 18 mesos següents al seu llançament.

• L'Ubuntu està compromès amb els principis del desenvolupament de programari lliure; encoratgem tothom a fer servir programari lliure, millorar-lo i distribuir-lo.

Trobareu més informació al lloc web de l'Ubuntu.