Què és el Linux?

The Linux kernel, pronounced 'li-nuks' is the heart of the Ubuntu operating system. A kernel is an important part of any operating system, providing the communication bridge between hardware and software.

El Linux va arribar al món el 1991 de la mà d'un estudiant finlandès, en Linus Torvalds. En aquell temps només funcionava en sistemes i386 i era bàsicament un clon del nucli UNIX creat de manera independent, pensat per a aprofitar l'arquitectura i386, que era llavors una novetat.

Avui dia, gràcies als grans esforços dedicats al desenvolupament per part de gent de tot el món, es pot fer funcionar el Linux en gairebé qualsevol arquitectura moderna.

El nucli del Linux ha adquirit una gran importància ideològica i tècnica. Hi ha tota una comunitat de gent que creu en els ideals del programari lliure i que dedica el seu temps a ajudar que la tecnologia de codi obert sigui tan bona com sigui possible.

Les persones d'aquesta comunitat han donat lloc a iniciatives com l'Ubuntu, comitès d'estàndards que donen forma al desenvolupament d'Internet, organitzacions com la Fundació Mozilla, responsable de crear el Mozilla Firefox, i un nombre incomptable d'altres projectes de programari dels quals ja us heu beneficiat.

L'esperit del codi obert, generalment atribuït al Linux, influencia els desenvolupadors de programari i els usuaris d'arreu a organitzar comunitats amb objectius comuns.